Nicolae Cosniceru

Nicolae CosniceruCop-01 traieste si lucreaza in Bucuresti.
In 1983 a devenit membru al Asociatiei Artistilor Fotografi (AAF) din Romania si a avut 2 expozitii personale inainte de 1989.

Dupa 1990, dorinta sa de a dedica tot mai mult timp fotografiei l-a determinat sa transforme aceasta pasiune in profesie. S-a angajat ca fotograf profesionist si mai tarziu, in 1993, a devenit free lancer si a inceput sa lucreze fotografie publicitara. Din 1995 are studio profesional propriu si grija pentru dezvoltarea potentialului acestuia a fost o preocupare permanenta.

A avut posibilitatea sa lucreze cu fotografi in studiouri profesionale din Munchen si a participat la workshopuri internationale in Germania, Marea Britanie si Austria.

In toata aceasta perioada Nicolae Cosniceru a lucrat in tara si strainatate pentru agentii de publicitate de prestigiu, avand clienti locali si internationali.

A avut o prezenta constanta in randul activitatilor artistice.

-A lucrat la realizarea unui album cu portrete ale unor personalitati din Romania, album care a aparut in noiembrie 1999, intitulat ”Inner Light”, sponsorizat de Pricewaterhouse Coopers.
-A lucrat pentru expozitiile artistului Ioan Nemtoi:
-”Apa si Foc” de la Muzeul Cotroceni, Bucuresti 2003;
-”My Extravaganza” – Oxo Gallery and Bargehouse, London 2004;
-”Madrid 11.03” – Nemtoi Gallery, Bucuresti 2005;
-”Who’s afraid of glass” – Museo Civico di Bassano del Grappa, Italia 2007.
-A expus in cadrul evenimentul ” 1200º C ”, Bucuresti 2005 – Nemtoi Gallery si Libraria Carturesti.
-A expus o colectie de fine art photography intitulata ”The Shape of Light” in anul 2009.
-A expus in cadrul evenimentului ”Zilele Bucurestiului” o colectie intitulata ”Om, Oras, Natura”
-A expus in cadrul evenimentului ”Romania Mon Amour” la Muzeul Arheologic din orasul Olbia, Sardinia, in anul 2010.
-A expus in cadrul evenimentului ”Romania Mon Amour” editia a doua, in orasul Cagliari, Sardinia, in anul 2011.
-A expus o parte din colectie intitulata ”Zidul” in cadrul evenimentului ”Lumea prin ochii nostri” in Bucuresti, Novotel City Center, Mai-Iunie 2012.
-A expus la Galeria Alchemia colectia de fotografii „Drumuri” in Aprilie 2013.
-A expus la Banca Mondiala, Romania Country Office, Septembrie-Octombrie 2013.

Este reprezentat de ”Five Plus Art Gallery” din Viena si participa la Expozitia de vara 2014, in Viena, alaturi de Ioan Nemtoi, Silviu Oravitzan, Ana Wagner si altii.

Ii place sa se concentreze asupra naturii neatinse de mana omului si cauta surse de inspiratie in diverse culturi. In acest scop calatoreste in diverse zone si a pregatit deja colectii de fine art photography: ”Patagonia”, ”Mustang”, ”Sardinia”’.

Are in pregatire colectii de fine art photography: ”Nepal”, ”Tibet”, ”Conceptual”, ”Abstract”, ”Geometric” si ”New Topographies”.
Este pasionat de Istoria Artelor si Istoria Fotografiei, aprofundeaza viata si opera marilor Artisti Fotografi.

Este foto trainer si tine cursuri de fotografie pentru companii multinatioanale. In 2011 – 2012 a sustinut astfel de cursuri pentru compania OMV-Petrom si a dezvoltat activitati de club.

A format generatii de tineri pasionati de imagine, parte din ei studenti la UNATC sau Photo – Video de la Academia de Arte. Acestora le-a oferit posibilitate sa lucreze impreuna si sa dezvolte proiecte personale.

Are numeroase nominalizari la:
International Color Awards Photography Master Cup – 2011, 2012, 2014 si
Black And White Spider Awards, la care a obtinut locul 3 – Honour of Distinction, in anul 2010.

O parte din fotografiile sale le puteti vedea pe site-ul www.cosniceru.com, si pe cel dedicat Fotografiei Fine Art www.fineartphotography.ro