Alba Sub Lumini de Oscar – ziua 3

A treia zi a festivalului, ziua de miercuri, s-a desfășurat sub semnul fotografiei documentare și al fotografiei de produs. După experiența de la Jidvei, participanții au avut de documentat fotografic Cetatea Alba Carolina.

            Cătălin Săvulescu a supralicitat și le-a cerut participanților să-și însoțească fotografiile de un text în care să explice de ce au ales tema respectivă, ce au vrut să documenteze, care a fost implicarea emoțională în realizarea fotografiilor.

            Pe parcursul a câteva ore participanții au reușit să vină cu proiecte interesante, bine conturate, seturi de fotografii care pot sta la baza unei documentări de durată.

            Marek Czarnecki a prezentat, pentru prima oară în Europa, cel mai nou proiect al său: fotografia panoramică 3D. Surprinzătoarea seria de fotografii, albumul oferind o perspectivă nouă fotografiei panoramice. Totodată a fost vernisată expoziția lui Marek Czarnecki conținând fotografii panoramice realizate în Alba Iulia pe durata primei ediții a festivalului Alba sub Lumini de Oscar.

            Ziua s-a terminat cu discuțiile legate de fotografia documentară și cu jurizarea acestui modul. Mare parte din proiecte au fost o surpriză, atât prin abordarea tehnică cât și prin latura emoțională. Chiar dacă textele au fost scrise rapid, participanții au reușit să transmită pasiunea cu care au făcut fotografiile.

            Câștigătorii sunt: Locul I Ania Ciolacu; Locul II Natalia Popa; Locul III Teodora Zamfir.