Natura intr-o reprezentatie de gala

Pentru multi fotografia de peisaj pare ceva accesibil, aflat la indemana oricui se afla intr-un anumit loc la un anumit ceas din zi. Nimic altceva decat o eroare majora. Mult pomenitul si invocatul Ansel Adams spunea ca peisajul e testul suprem al oricarui fotograf. Mi s-a parut un compliment frumos adresat peisagistilor, lui insasi chiar. Dupa ani de fotografie am ajuns sa-i dau dreptate.

In fata unui peisaj de suflet am avut sentimentul ca natura s-a pregatit din timp, poate cu ani sau  poate cu milenii, de un spectacol magnific, repetand zi de zi pentru o reprezentatie de gala:  cerul cu nuante de albastru deschis pana la bluemarinul adanc, stanca aurie in lumina apusului incendiar, norii ce franjurau coroanele copacilor. Specatcolul natural  a fost si va fi independent de faptul ca il constientizam sau nu. Dar ne place sa credem ca anumite lucruri se intampla doar pentru noi, ca suntem alesii in fata careia are loc efemera reprezentatie a naturii, atunci  simtim ca facem parte din univers si avem loc rezervat in primul rand. Daca acesta este sentimentul pe care il ai cand esti in natura atunci cu siguranta ai chemare pentru fotografia de peisaj.

Asadar va invit sa petrecem impreuna o zi in natura sa gasim locul minunat de unde putem face o fotografie de peisaj care sa ne mearga la suflet.